Sabtu, 22 Januari 2011

Bermain Dengan Gadis 18Tahun


Pengalaman Pertama Bermain..

Aku ingin berkongsi pengalaman pertama aku bermain dengan perempuan. Ini bukan fantasi dan memang betul-betul terjadi. Tahun 2000 adalah tahun dimana ekenomi Malaysia agak lembab. Disebabkan gaji yang kena potong aku berpindah ke rumah sewa yang agak murah di luar Kuala Lumpur. Aku enyewa sebuah rumah kampung berkongsi membayar dengan teman2 yg lain.Disebabkan aku bekerja syiff, tidur aku tak menentu. Kalau kerja pagi aku> tidur malam dan kalau kerja malam aku tidur sianglah. Nak jadikan cerita jiran aku tu adalah sebuah keluarga kecil lebih kurang 3 orang anaknya. Yang bungsu 3 tahun, kedua 12 th dan yg ketiga anak gadisnya, berusia 18th. Jika aku pulang kerja syif malam aku senang membasuh terus pakaian aku dan akan aku sidai di ampaian yang bertentangan dgn bilik anak gadisnya yg sulung.

Setiap kali aku menyidai kain bajuku, aku perasan ada sepasang mata di celah2 tingkap cermin memerhatiku. Tapi aku syak mesti anak gadisnya itu. Tekaan aku rupanya tepat bila maknya memanggil “Yati!!!!”, lantas bergemalah satu suara dari bilik itu dan menyahut, “ya, mak!!!”. Aku pendekkanlah ceritaku ini. Entah macamana pada hari yang lain aku menyidai kain bajuku, anak gadisnya juga menyidai kain bajunya juga kerana ampaian kami bertentangan kedudukannya. Maka dari peristiwa itulah titik tolak perkenalan kami. Setiap kali aku sidai baju mesti dia sidai baju juga dan kami sering bertanya kabar dan berbual2 mesra. Satu hari dia tanya aku, “Siang ni you free tak?”
Aku yg terpinga-pinga bertanya balik, “Ada apa?” “I nak tumpang bilik youlah, kawan you pun kerjakan?” Berderau darah aku lantas terpacul selamba suaraku “Eh…no problem” “Bilik u ada TV?” tanya dia lagi “Ada!!!” balasku dengan kehairanan “Kalau macam tu baguslah..u tunggu kat bilik, lagi 1/2 jam i datang.” Aku pun dengan dada yg berdebar2 menunggunya sambil memerhati jam di dinding dengan perasaan yg tak sabar. Setengah jam berlalu tiba2 Tuk! Tuk! Tuk!

Pintu bilikku berbunyi. Tanpa membuang masa aku membuka pintu bilik dan Yati dengan tshirt ketatnya tersenyum sambil tangannya menjinjing beg plastik yg aku tak pasti apa isinya. Tanpa membuang masa dia terus menuju dan men’switch on’kan tv aku dan terus membuka barang di dalam beg plastiknya. “U biasa main tak?” tanya Yati
“Tak biasa” jawab aku “Tak pe i ajar u, step by step. U tengok i punya permainan dan lepas tu u pulak main, nanti dak okey kita main sama2.”ujarnya panjang lebar. Tak sampai 1 jam permainan yg diajar oleh Yati, aku dah okey dalam permainanku dan kami kini bermain bersama-sama. Kadang-kadang turn aku dulu kemudian turn dia pulak. Fuhhhh….Syok ape…Gian beb, dan dengan selamba aku pun tanya, “Eh, mahal tak Playstation yang u beli nie?” tanya aku “Mahal juga, itupun ayah yang belikan” jawab Yati “I ingat nak belilah satu, bulan depan” aku bersuara dgn penuh minat “Eloklah, esok nanti Yati tak yah nak bawak Yati punya PS lagi” Yati menjawab dgn senyum.
Lebih kurang 2 jam bermain, Yati minta diri dan kami brsalaman. Untuk kekawan, itulah pengalaman prtama aku bermain Playstation dengan seorang aek. Aku harap korang terangsang dengan cerita enar aku ini….

kenapa tak percaya ye??.. hang ngat main ape??? ahak ahak.. jgn mare haa..”
Morale of the story:
1) Dont judge book by it cover )
2) Spare money for your self entertaiment like playstation console. You need pretty much of spare bucks $$. So do side-income such as online marketing, online business or join affiliate for kick-start

comments: inspiring huh? think positive,dont let your nafsu ran before your logical!!

Jumaat, 21 Januari 2011

kereta impian..WOOW~










 semua keta nie mungkin xkan berada kat malaysia,sebab lau ada konporm income tax dtng kat umh tagih cukai..PERCAYALAH..he2~ lau ada aq mmg tue org paling kaya lh..


kereta yg aq akn beli nnt BMW-Z4
dan

Rabu, 19 Januari 2011

7 Langkah Mencapai Matlamat


7 Langkah Mencapai Matlamat 
Oleh Taidin Suhaimin 


MyWorldPlus - Helping Average People Create Extraondinary Incomes from Home!
Artikel motivasi ini menjelaskan langkah-langkah, cara-cara, kaedah-kaedah, strategi-strategi, teknik-teknik, tip-tip, panduan-panduan atau rahsia-rahsia mencapai matlamat dan kejayaan yang anda inginkan.
 
Untuk mencapai matlamat anda dan berjaya dalam kehidupan, anda mestilah membina suatu kebiasaan berdasarkan langkah-langkah yang telah terbukti keberkesanannya seperti berikut:
 
1. Kenalpasti Semua Keperluan & Keinginan Sejelas-jelasnya 
Duduk dan tulis semua keperluan dan keinginan anda sepuas-puasnya. Tuliskan seberapa banyak keperluan-keperluan serta keinginan-keinginan anda. Apabila jumlahnya menjangkau 50 hingga 100, suatu bentuk perasaan atau semangat pada diri anda akan timbul. Teruskan. Perasaan inilah yang akan membarai semangat anda untuk terus ke hadapan bagi mencapai kejayaan.  Insya-Allah.
 
2. Tuliskan Matlamat-Matlamat Anda 
TULIS matlamat-matlamat anda di atas sehelai kertas. Ini amat-amat penting kerana jika anda tidak tulis, ia hanya akan menjadi angan-angan sahaja. Salinkannya ke dalam Buku Matlamat anda. Ini juga penting kerana dengan berbuat demikian, ia akan menjadi perkara yang penting bagi anda. Dengan berbuat demikian juga, ia akan mula meresap ke dalam minda separa sedar anda. Apabila ini terjadi maka akan mula sebati dengan matlamat anda. Hasilnya anda tidak lagi merasa selesa selagi anda belum mencapai matlamat atau matlamat anda. Dalam keadaan demikian, sudah pasti anda ingin dapat mencapai matlamat anda itu dengan segara dan sebaik mungkin.
 
3. Tetapkan Tempoh dan Bila Anda Akan Mencapai Matlamat Anda 
Kaji tahap atau kedudukan anda sekarang berbanding dengan apa yang anda inginkan. Kira dan tentukan berapa banyak masa yang anda perlukan untuk mencapai matlamat anda itu. TETAPKAN bila matlamat tersebut mesti anda capai.
 
4. Buat Perancangan 
RANCANGKAN tindakan-tindakan anda. Senaraikan semua aktiviti mengikut susunan keutamaannya. Dengan cara begini anda akan lebih yakin berapa lama masanya anda harus akan mencapai matlamat anda serta bila matlamat anda itu akan anda capai. Perbaiki senarai aktiviti anda dari semasa; optimumkannya, sempurnakannya. 
 
5. Gambarkan Kejayaan Pada Minda Anda  
Letakkan suatu Studio Filem di minda anda! Bayangkan satu GAMBARAN MENTAL yang anda telah berjaya mencapainya. Buat imej minda yang jelas dan terang pada mata minda anda. Mainkan gambaran itu berulang-ulang – berkali-kali di fikiran anda. Ingatlah bahawa: "Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang." - Cecil B. DeMille. 

Ingatlah juga kata Mahatma Gandhi: Seseorang itu adalah hasil dari fikirannya. Apa yang dia fikir, itulah yang dia akan menjadi".
 

6. Tangani Halangan 
1) Kenalpastikan halangan-halangan yang perlu anda atasi. 
2) Tumpukan kepada usaha mendapat bantuan; bantuan yang anda akan perlukan untuk mencapai matlamat anda - misalnya pengetahuan, pakar-pakar, penasihat-penasihat atau badan-badan tertentu. 
 
7. Baki 90% Adalah Usaha dan Keazaman Anda  
Sokong rancangan anda dengan KEAZAMAN (Resolve) dan SEMANGAT TIDAK MENGENAL PUTUS ASA (Persistence). Tekadkan semangat. Tumpukan kepada kejayaan. Fokuskan segala perhatian dan tenaga anda untuk mencapai segala matlamat anda pada waktu yang anda sendiri tetapkan. Bulatkan hati dan fikiran. Jangan sekali-kali berputus asa terhadap sebarang cabaran. Lakukanlah tindakan-tindakan proaktif dan produktif. 
Insya-Allah, dengan diiringi doa, keazaman, disiplin yang tinggi serta usaha gigih, anda akan mencapai apa juga matlamat yang anda ingini dan impikan. 

Jumaat, 14 Januari 2011

20profil penggiat internet termuda

20 PROFIL PENGGIAT INTERNET TERMUDA YANG BERJAYA






Menarik diamati bahawa kejayaan internet tidak dibatasi oleh umur. Kejayaan Bill Gates -Dengan Microsoft-menjadi pemuda terkaya di dunia beberapa dekad telah mengilhamkan orang untuk meniru langkah serupa. Sebabnya bisnis yang di jalankan Gates bukanlah penjualan benda real yang boleh di sentuh langsung, tetapi lebih kepada, kreativiti, dan gagasan yang bersifat maya.
























Di era internet seperti sekarang ini memang telah mengubah cara orang berkerja dan mencari wang. Mahu tidak mahu kita memang di tuntut beradaptasi dengan  zaman. Sekarang ini banyak hal-hal yang tidak terlihat juteru itu merupakan pundi-pundi terbesar penghasilan wang. Hal ini di buktikan oleh ribuan jutawan internet.


Disini saya sediakan 20 senarai profil jutawan internet muda


1.Chaterine Cook
www.MyYearBook.com






Kenapa Chaterine?

Catherine Cook melalui MyYearBook.com memiliki 5 juta member di seluruh dunia. Memulai bisnisnya dari bangku SMA (17 thn), dia dan dua saudaranya yakin bahwa laman jaringan sosial miliknya mampu mengalahkan Myspace dan Friendster. Untuk membuat laman ini, mereka menyewa perusahaan IT dari India. Pendapatannya dianggarkan mencapai $10 juta.


2. Ashley Qualls
www.WhatEverLife.com

 





Kenapa Ashley?

 


Ashley Qualls, gadis berusia 14 tahun ini pernah diberitakan yahoo mendapatkan penghasilan dari Google Adsense sebesar $70.000/bulan melalui laman WhatEverLife. Laman pembuat kode untuk layout Myspace ini dikunjungi sebanyak 250.000 visitor tiap harinya, dimana jumlah ini melebihi rating majalah remaja seperti Teen Vogue, Seventeen & Cosmogirl. Laman ini dibuat saat dia berusia 14 tahun dan saat ini dia telah mendapatkan sekitar $ 4 juta.


3. Paul Bourqe

www.UberAffiliate.com






Kenapa Paul Bourqe?

Melalui program Affilitate Marketing, Paul Bourqe yang baru berusia 19 tahun telah mengelola 544.120 member dan berhasil mendapatkan penghasilan lebih dari $500.000 dalam sebulan. Saat ini Paul memutuskan untuk resign dari perguruan tinggi yang telah dijalaninya selama setahun dan memilih full time menjalani internet marketing.


4. David Wilkinson

www.AffiliateDefined.com

 Kenapa David Wilkinson?

Dari penagih Video Game menjadi Internet Entrepreneur di usia 14, David Wilkinson memhebahkan rahsia kejayaan online nya melalui website Affiliate Defined. Anda tidak akan menyangka bahasa dan kedewasaan dari anak berusia 14 tahun ini.

5. Carl Ocab

www.CarlOcab.com


Kenapa Carl?

Carl memulai langkah kejayaannya sebagai entrepreneur muda melalui website tentang cara membuat wang melalui internet di usia 13 thn. Sekarang dia telah berusia 15 tahun dan telah mendapatkan ratusan dollar tiap bulan dari program affiliate sales dan private advertisement.


6. Josh Buckley

www.MeNewsHa.com






Kenapa josh?

Josh Buckley mencapai kejayaan pada Financeal di usia yang sangat muda, 15 tahun! Tahun ini dia telah menghasilkan ratusan ribu dolar. Josh juga mengajak keluarganya bersiar-siar dengan kapal kapal mewah selama 2 minggu di kawasan mediterania dan membeli rumah kecil sendiri. Joshua pernah memenangi Best Idea Award 


7. Matt Wegrzyn

www.Bodis.com

Kenapa Matt?

Muda, berjaya dan kaya dengan bisnis jual beli domain. Anda mungkin tidak menyangka bahawa bisnis parking & jual beli domain telah menuntut Matt menjadi jutawan muda dari internet. Untuk melihat bagaimana Matt boleh mendapatkan $1 juta dari bisnis ini, kunjungilah website Bodis.com.


8. Harrison Gevirtz

www.CPAShare.com

Kenapa Harrisson?

Harrison yang baru berusia 16 tahun telah mendapatkan penghasilan online tetap selama 3 tahun. Fokus yang ditekuninya adalah affiliate marketing, jadi saat ini dia meluncurkan affiliate network nya sendiri di website LeaderClicks.com.

 

9. Stanley Tang

www.emillionsblog.com

Kenapa Standley?

Stanley yang berusia 16 tahun baru saja menerbitkan sebuah buku yang berjudul eMillions. Di dalamnya berisi interview dengan beberapa usahawan berjaya di internet. Buku yang akan diluncurkan pada Disember ini dianggarkan akan menghasilkan lebih dari $100,000 dalam sehari!


10. Donny Ouyang

www.battleforums.com

Kenapa Donny?

Donny Ouyang, CEO muda berusia 16 tahun bercerita bahwa dia telah menghasilkan pendapatan sebesar $6.500 tiap bulannya! Dia membuka website yang berisi diskripsi dan strategi Video Game. Pemasukannya diperoleh dari iklan dan dia juga pernah mendapatkan pinjaman $25.000 dari bank.


11. Long Zheng

www.istartedsomething.com






Kenapa Long?

Long Zheng baru berusia 20 tahun dan menguruskan salah salah satu blog terbesar bagi penggemar Microsoft. Long memang blogger sejati yang menetapkan rule khusus untuk dirinya sendiri dalam menulis blog sehingga menjadi blogger profesional. Baginya, blog adalah untuk fun & profit.


12. Andrew Galasetti

www.lyved.com

Kenapa Andrew?

Andrew yang berusia 20 tahun telah menjadi entrepreneur sebelum meluncurkan Lyved. Blogzine yg berisi beragam bidang seperti bisnis, kesihatan dan keluarga ini mendapat ratusan ribu pengunjung dalam beberapa bulan. Dia sudah merasakan jatuh bangun bisnis online saat membuat search engine. 

 

 13. Andrew Sutherland




www.Quizlet.com

 Kenapa Andrew?

Andrew meluncurkan website quiz yang dapat membantu kita belajar vocabulary. Andrew memulai quizlet sejak Oktober 2005, saat itu dia masuk berusia 15 tahun. Saat ini Andrew telah memiliki 300.000 member yang telah memainkan 35 juta games!

  

14. Chloe Spencer

www.neopetsfanatic.com 

Kenapa Chole?

Chloe adalah remaja cerdas yang menyalurkan hobby menjadi mesin penjanaan wang. Dia meluncurkan website bagi komunitas game Neopets. Sejak itu dia telah menghasilkan ratusan ribu dolar tiap bulannya. Chloe juga sering menjadi penceramah untuk seminar bisnis online.


15. Hansup Yoon

www.zuneboards.com






Kenapa Han?

Yoon baru barusia 15 tahun saat menjalankan Zune Boards. Saat ini websitenya telah dijual kepada investor dan dia mendapatkan keuntungan sebesar $62,000. Jumlah yang mengagumkan yang mampu diperolehinya dari internet sahaja.




  

16. Juliette Brindak

www.missoandfriends.com






Kenapa Juliette?

Juliette merupakan contoh entrepreneur termuda. Saat itu dia baru berusia 10 tahun, dia menggambar karakter perempuan yang disebutnya ‘cool girls‘. Kemudian dia membuat website yang berisi hasil coretannya itu dan diberi nama Miss O & Friends. Percaya atau tidak, website untuk gadis & remaja puteri tersebut dianggarkan bernilai $15 juta!



17. Gareth Hodson

www.HostedFX.com

Kenapa Gareth?

Gareth memilih web hosting sebagai jalur entrepreneur. Strategi sales yang digunakan menggunakan sistem affiliate. Sebenarnya Gareth telah meluncurkan banyak website, tetapi dia menjualnya dan hanya dua web yang masih bertahan, iaitu HostedFx dan PageHole.

 

18. Joel Drapper

www.JoelDrapper.com

 





Kenapa Joel?

Joel berusia 13 tahun saat pertama membuat website dan di usia 15 tahun dia membuka perusahannya sendiri. Saat ini Joel berjaya dengan blog nya tentang SEO dan Link Building. Bayangkan nasihat yang Anda dapat diberikan dari seorang entrepreneur muda!


19. Liam Goodwin

www.Filmonic.com




Kenapa Liam?

Liam membuat Filmonic yang merupakan blog tentang film yang diterbitkan di UK. Website ini dibuat pada November 2007 dan telah mendapat sambutan dari penggemar movie di sana. Pengunjung websitenya mencapai 150.000 visitor bulan lalu.




20. Thilak Raj Rao

www.tech-buzz.net

Kenapa Thilak?

Thilak Raj Rao pemuda berusia 18 tahun, drop out dari perguruan tinggi untuk menjalankan blog TechBuzz. Dia mendapatkan setidaknya $1000 tiap bulan dari blog yang sudah 2 thn dijalankannya. Thilak adalah seorang internet addict dan dia memilih teknologi sebagai topik di blognya.

Khamis, 13 Januari 2011

'Pantun Orang Malas Sembahyang


Apasal laa, aku belum terfikir nak bentang sejadah
hidup senang rezeki datang melimpah,
nak dirikan sembahyang rakan baik setan suruh lengah-lengah,
Atau nak tunggu Allah tarik nikmatku sampai menangis keluar air mata darah
Untuk diriku dan kawan-kawanku yang tersayang…
Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang-bayang,
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,
Berdiri tanpa roh malam siang…
Apasal la aku malas sembahyang,
Kerja dah best keluarga pun dah senang,
negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
takkan 10 minit , Setiap satu waktu aku tak boleh luang..
Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang
Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang…
Apasal la aku malas sembahyang,
Main bola aku sanggup sampai petang,
Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang
Apa la aku ingat masuk syurga bo leh hutang…?
Apasal la aku malas sembahyang,
Aku kena ingat umur kita bukannya panjang
Pagi kita sihat petang boleh kejang,
Nanti dalam kubur kena balun sorang-sorang….
Apasal la aku malas sembahyang
siksa neraka cuba la aku bayang,
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh halang!!!
Sumber : Cinta Bakar

P/s- Solat adalah tiang agama. Meninggalkan solat adalah seperti meruntuhkan agama.
P/s2- Solat umpama kepala kepada badan. Kalau anda tak solat, wajar saja dipenggal  kepala anda putus dari badan. (Bunyi cam kasar, tapi ingatlah hukuman Allah kat akhirat nanti lebih berat dari itu!)

Software Pencetus Revolusi Abad Ini!!!Dapatkan sekarang..

 

hujan renyai-renyai Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger